П`ятниця, 19.04.2024, 22:18
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

       Запорізька міська екологічна громадська організація

                             



Головна » 2007 » Листопад » 22 » Екологія Новобогдановки в безпеці
18:29
Екологія Новобогдановки в безпеці
Триває реалізація Програми ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території 275 артилерійської бази ракет і боєприпасів військової частини А 2985 у с. Новобогданівка Мелітопольського району. Спеціалісти згідно графіку знищують боєприпаси і порох у підготовлених місцях на території артбази

«З метою координації дій з моніторингу довкілля, обміну інформацією щодо його стану та інформування громадськості Держуправління співпрацює з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також з територіальними органами суб'єктів Державної системи моніторингу довкілля – Держекоінспекцією, обласною санітарно-епідеміологічною станцією, – повідомив заступник начальника Держуправління Федір Лихасенко.
Обласною санепідстанцією, Держуправлінням спільно з Держекоінспекцією регулярно виконуються моніторингові спостереження за екологічним станом, проводяться інструментально-лабораторні вимірювання показників у пробах води та ґрунтів шляхом відбору та аналізу на вміст важких металів (кадмій, кобальт, мідь, нікель, свинець, цинк), проби підземних вод із 3-х спостережувальних свердловин, поверхневих вод р. Молочна у 3-х створах та проби ґрунтів у п'яти точках спостереження.
За результатами хімічних аналізів фахівці зробили висновок, що забруднення ґрунтів та поверхневих і підземних вод важкими металами внаслідок проведення утилізації боєприпасів не спостерігається, результати аналізів стабільні.
Екологічна ситуація не викликає занепокоєння, моніторинг стану довкілля триває. Беручи до уваги стабільність результатів аналізів та не виявлення забруднення ґрунтів, вод важкими металами внаслідок знищення боєприпасів Держекоінспекцією підготовлено Порядок здійснення відбору проб ґрунтів та вод у зоні надзвичайної ситуації та місцях можливого знищення боєприпасів, де встановлена періодичність контролю ґрунтів та підземних вод не менше двох разів на місяць, проб поверхневих вод р. Молочна – не менше раз на місяць.

Ксенія Тюрікова


Категорія: Оперативна інфо | Переглядів: 1050 | Додав: em
Всього коментарів: 1
0
1) Алюся (16.12.2007 11:39) [Материал]
Неплохо...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0