П`ятниця, 19.04.2024, 02:29
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

       Запорізька міська екологічна громадська організація

                             



Головна » 2016 » Березень » 20 » До Всесвітнього дня води оголошується конкурс плакатів
15:09
До Всесвітнього дня води оголошується конкурс плакатів

До Всесвітнього Дня води (22 березня) в рамках місцевої інформаційно-просвітницької кампанії «Запоріжжя за безпечну воду» Міська екологічна громадська організація «Мама-86-Запоріжжя» та Дитячо-юнацька екологічна громадська організація «Республіка Мрія» повідомляють про старт Конкурсу  плакатів для школярів «Безпечна  вода – здорова нація» 

Загальні відомості. Всесвітній день води бере свій початок від Конференції з довкілля та розвитку, що мала місце у 1992 р. в Ріо-де-Жанейро. Основною причиною святкування цього дня є швидке зменшення запасів питної води. Генеральна асамблея ООН оголосила 22 березня Всесвітнім днем водних ресурсів (резолюція 47/193 від 22 грудня 1992 року). Метою проведення цього Дня є підвищення рівня обізнаності про значення і важливість води для продовження життя на Землі, а також про те, як раціональне використання водних ресурсів сприяє підвищенню рівня економіки і соціального добробуту. З 1993 року офіційно на всій планеті стали святкувати Всесвітній день води. Цього дня організація по захисту довкілля звертається до всіх держав, що існують на планеті, із закликом приділяти більше уваги захисту водних ресурсів планети і проводити конкретні дії на національних рівнях.

Учасники: учні 5-11 класів 

Зміст дій. Учасники створюють оригінальний плакат з водної тематики та захищають його читанням поетичного твору. Учасники вказують авторів на зворотному боці плаката (імя, школа, клас). 22 березня відбудеться виставка творчих робіт та їх захист. Організатори конкурсу  створюють відеоролики про захист конкурсних робіт. Організатори готують відео-репортаж про проведення виставки та урочистий захід підведення підсумків. Працює журі конкурсу. Переможці нагороджуються Дипломами та солодкими призами. Організатори виготовляють цифрові версії плакатів та розміщують їх на регіональному сайті проекту «Забезпечення рівного права на воду і санітарію» ВЕГО «МАМА-86».  

Як перемогти. Змістовно плакати повинні орієнтуватися на заклик до дій з покращення якості води та її безпеки. Важливо, щоб плакатний проект був виконаний із застосуванням яскравих художніх технік та привертав увагу до тієї чи іншої проблеми доступу до безпечної води. Важливо показати, що від людей залежить вирішення таких проблем, як економія прісної води, забруднення водойм, очистка води для потреб пиття, покращення стану водопровідних комунікацій, безпечні для довкілля виробництва, тощо. Автори, захищаючи плакат, читають вірш про воду за власним вибором. Але вірш має відповідати змісту плакатного проекту.

Графік. 15.03.2016 – надання плакатного паперу та рекомендацій від організаторів. 22.03.2015 – Проведення виставки творчих робіт та поетичного захисту. 23.03.2015 – робота журі. 25.03.2015 – Нагородження переможців.

Місце проведення виставки у Запоріжжі – ЦЕНТР «Дитячо-юнацької екологічної організації «Республіка Мрія» Запорізького НВК №19 – м.Запоріжжя, Військбуд, 13, або за місцем навчання авторів (в залежності від кількості плакатних проектів, наданих на конкурс від навчального закладу).

Підтримка у проведенні конкурсу плакатів надається з боку Всеукраїнської екологічної громадської організації «МАМА-86» та Шведського агентства з міжнародного розвитку та співробітництва - Sida

Додатково. Темою цьогорічного ДВ є «Вода та фах». Більш детально можна подивитись за посиланням http://www.unwater.org/worldwaterday/ideas/en/ . Наприклад, «Моя робота починається із занурення зубної щітки у склянку», чи «Моя робота пов’язана з індустрією моди, де ми постійно перемо речі, або фарбуємо їх», тощо. Тобто тема – як твоя робота пов’язана із водою, бо кожен має зв'язок впродовж дня із водою.

Зворотній зв'язок. Запитувати більш детальну інформацію можна через акаунт соціальної мережі «Вконтакті» за адресою посилання https://vk.com/vestnikm . 

Категорія: Оперативна інфо | Переглядів: 540 | Додав: mech
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0