Субота, 20.04.2024, 04:50
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

       Запорізька міська екологічна громадська організація

                             



Головна » 2007 » Грудень » 17 » Запоріжжя задихається через відсутність полігону для твердих побутових відходів
21:23
Запоріжжя задихається через відсутність полігону для твердих побутових відходів
Вкрай загрозливою визнали депутати Запорізької міської ради ситуацію з вивезенням і захороненням твердих побутових відходів.
Під час сесійного засідання 12 грудня депутати вкотре звернулися до своїх колег із Запорізької обласної ради з вимогою поставити крапку у справі виділення земельної ділянки для розміщення полігону і монтажу ліній із сортування переробки та утилізації побутових відходів. Через невирішеність земельних питань реалізація відповідного проекту із німецькою фірмою "Ремондіс" фактично зупинена

Як відомо, після того, як у 2003 році полігон на т.зв. Нікопольському повороті вичерпав свій ресурс, у Запоріжжі діє лише один полігон – поблизу селища Леваневського. Його потужності вистачить ще на невеликий проміжок часу і після цього у місті може настати справжній сміттєвий колапс.
За словами голови постійної комісії з питань бюджету Віктора Великого, сьогодні різниця між кількістю побутових відходів що фактично створюється у місті і вивозиться комунальниками для захоронення, становить більше 120 тисяч тонн на місяць. Загалом, за оцінками управлінь і служб міської ради у Запоріжжі вже накопичено близько 1 мільйона тонн неутилізованого сміття, яке просто нікуди вивозити. Це створює додаткове техногенне навантаження на місто і його мешканців.

Категорія: Оперативна інфо | Переглядів: 1178 | Додав: em
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0