Середа, 24.04.2024, 01:27
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

       Запорізька міська екологічна громадська організація

                             



Головна » 2007 » Грудень » 15 » Генсек ООН вважає, що боротися зі змінами клімату необхідно не зважаючи на витрати
17:07
Генсек ООН вважає, що боротися зі змінами клімату необхідно не зважаючи на витрати
Людство повинно негайно вжити заходів по боротьбі з глобальними кліматичними змінами, не зважаючи на витрати, вважає генеральний секретар ООН Пан Гі Мун
„Наукові дані ясні. Зміни клімату відбуваються. Їхній вплив реальний. Треба діяти зараз”, – сказав він у середу на відкритті міністерського сегменту минаючої на індонезійському острові Бали Конференції ООН з питань зміни клімату.

Охарактеризувавши минаючий на Бали форум як „історичний момент”, генсек ООН підкреслив, що зараз не той час, коли можна баритися з вирішенням цих питань.
Ціна бездіяльності з екологічної, гуманітарної і фінансової точок зору набагато перевищує необхідні витрати, упевнений Пан Гі Мун. Якщо людство продемонструє творчий підхід, боротьба за зниження викидів парникових газів навіть буде сприяти економічному зростанню, вважає він.
Зневага до цих закликів загрожує серйозними наслідками: підвищенням рівня Світового океану, більш частими і менш передбачуваними повенями і жорсткими посухами, голодом (особливо в Африці і Центральній Азії), а також зникненням третини існуючих на нашій планеті видів тварин і рослин, додав Пан Гі Мун.
Компроміс між боротьбою зі змінами клімату і продовженням розвитку не потрібний: люди виграють тільки в тому випадку, якщо це буде відбуватися одночасно, відзначив генсек. Однак країни, що розвиваються, повинні одержати певні переваги, вважає він.

На думку Пан Гі Муна, на Балі вже намітився і міцніє консенсус щодо чотирьох елементів (учасники конференції називають їх „будівельними блоками”) майбутньої угоди про клімат, яку передбачається укласти до 2009 року. Це адаптація до тих змін, що уже мають місце, пом’якшення наслідків тих змін, що уже відбулися і будуть відбуватися надалі; застосування і передача відповідних технологій; фінансування. Ці принципи повинні бути всеосяжними, і всі країни – як промислово розвинуті, так і що розвиваються – повинні визнати їх, вважає генеральний секретар ООН.
News.Battery.Ru



Категорія: Оперативна інфо | Переглядів: 1127 | Додав: em
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0