Четвер, 28.03.2024, 12:14
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

       Запорізька міська екологічна громадська організація

                             



Головна » 2007 » Грудень » 4 » У Запоріжжі проведуть екологічне рейтингування промислових підприємств
19:19
У Запоріжжі проведуть екологічне рейтингування промислових підприємств
3 грудня в Запоріжжі за підтримки міського управління з питань екології, Світового банку та Запорізької торгово-промислової палати пройшов семінар "Екологічне рейтингування промислових підприємств Запоріжжя"
Головною метою проведення семінару організатори називають презентацію інформаційно-екологічної методики PRIDE, яка допоможе скласти рейтинг екологічної безпеки, а також допоможе оприлюднити інформацію про стан екологічної безпеки у промисловості. Крім того, семінар сприятиме налагодженню діалогу з підприємствами, що стануть безпосередніми учасниками складання методології рейтингування для впровадження в обласному центрі.

Семінар, що пройшов в Запоріжжі, викликав зацікавлення не тільки у представників місцевої влади та громадських організацій. Активну участь в заході взяли представники близько 30 промислових підприємств Запоріжжя. Серед особливих гостей представники Львівського обласного управління екології. До речі, саме Львівська область стала першою в Україні, де була опрацьована на практиці методологія екологічного рейтингування промислових підприємств регіону.

Реалізовували пілотний проект «Екологічний рейтинг підприємств – забруднювачів Львівщини» представники Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області спільно з громадською організацією «Ресурсно-аналітичний центр «Суспільство і довкілля» за фінансової підтримки Організації з економічного співробітництва і розвитку (Франція). Екологічний рейтинг протягом 2007 року проводився за результатами діяльності підприємств – забруднювачів у 2006 році. Для здійснення екологічного рейтингу за 2006 рік було відібрано 45 підприємств Львівщини.

Виходячи з критеріїв Екологічного рейтингу, підприємства – забруднювачі розподілялися у п’ять категорій, які представляють п’ять рівнів відповідності підприємств – забруднювачів критеріям Екологічного рейтингу. Категорії позначаються кольорами (від найкращого дотримання підприємствами екологічних вимог до найгіршого) – зелений, синій, жовтий, червоний, чорний.

Так, за підсумками рейтингування 22 підприємства потрапили до «чорної» категорії, 7 підприємств – до «червоної» категорії, 8 підприємств – до «жовтої» категорії, 8 підприємств – до «синьої» категорії. До «зеленої» категорії не потрапило жодне підприємство.

До якої категорії потраплять запорізькі підприємства, покажуть відповідні дослідження. Але сьогодні представники регіональної влади та громадських організацій згодні: такий проект конче необхідний Запорізькій області для додаткового контролю з боку суспільства та екологів.

Ксенія Тюрікова


Категорія: Оперативна інфо | Переглядів: 1516 | Додав: em
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0