П`ятниця, 29.03.2024, 02:40
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

       Запорізька міська екологічна громадська організація

                             



Головна » 2007 » Листопад » 16 » «Запорозький Край» втілює зелені ідеї у життя
11:07
«Запорозький Край» втілює зелені ідеї у життя
Згідно з указом Президента «Про проведення акції «Озеленення країни – спадщина для майбутніх поколінь» минулої суботи в Запоріжжі пройшла акція по озелененню міста. Головними ініціаторами заходу стали Запорізька облдержадміністрація та Інститут екології і краєзнавства «Запорозький Край»

За результатами акції в районі балки «Ганівка», що на острові Хортиця, було висаджено двісті дерев – дуби та ясені. За словами організаторів, порода дерев була обрана не випадково, адже дуби та ясені прекрасно підходять до ландшафту острова.

За словами в.о. генерального директора «Національного заповідника «Хортиця» Максима Остапенка вже створена концепція озеленення Хортиці. Вона полягає у тому, щоб висаджувати переважно дерева, характерні для природи острова часів запорозького козацтва, зокрема дуби. Крім цього облдержадміністрація планує розробити програму озеленення Хортиці, яка після її затвердження обласною радою, отримає фінансове забезпечення озеленення заповідного острова.

У висадці дерев «Запорозького Краю» активну участь взяли студенти біологічного факультету ЗНУ, активісти громадських організацій, відомі запорізькі підприємці та бізнесмени, журналісти запорізьких ЗМІ, голова облдержадміністрації Євген Червоненко за своїми заступниками, міський голова Запоріжжя Євген Карташов.
По завершенню акції, що тривала протягом декількох годин, її учасники ще й очистили прилеглу територію від побутового сміття.

Ксенія Тюрикова


Категорія: Оперативна інфо | Переглядів: 1125 | Додав: em
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0