Середа, 17.04.2024, 01:00
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

       Запорізька міська екологічна громадська організація

                             



Головна » 2007 » Листопад » 14 » У Запоріжжі з'явиться екологічно чистий транспорт ?
19:59
У Запоріжжі з'явиться екологічно чистий транспорт ?
Світовий банк планує подовжити підтримку в Запоріжжі експертної роботи з вивчення екологічної ситуації в місті й можливостей впровадження різних екологічних проектів. Про це заявив під час зустрічі в запорізькій мерії директор Департаменту стійкого розвитку Світового банку (регіон Європа й Центральна Азія) Пітер Томсон.

За словами секретаря міської ради Юрія Каптюха, Запоріжжя є одним з найбільших індустріальних центрів України, що дозволяє місту заробляти значні кошти. Проте, на жаль, більшість зароблених грошей йде в державний бюджет. У результаті, місто відчуває дефіцит коштів для вирішення багатьох, важливих для Запоріжжя проблем, зкрема придбання екологічно чистого електротранспорту.
Крім того, Юрій Каптюх запропонував представникам Світового банку розглянути можливість активізації співробітництва з обласним центром у питаннях енергозбереження, впровадження альтернативних джерел енергії, розвитку транспортної інфраструктури Запоріжжя.
У свою чергу, представник Всесвітнього банку Пітер Томсон запевнив учасників зустрічі, що робота в сфері енергозбереження, охорони навколишнього середовища є одним з головних пріоритетів Всесвітнього банку. Пітер Томсон заявив, що Світовий банк зацікавлений в розширенні співробітництва із Запоріжжям. «Цікаво було б попрацювати в рамках міських програм. Це, насамперед, стосується використання вторинного тепла, переробки твердих побутових відходів», – підкреслив він.
Пітер Томсон також запропонував направити фахівця для вивчення транспортної інфраструктури Запоріжжя й вироблення рекомендацій з її вдосконалення. Начальник управління з питань екології Ігор Бройде висловив упевненість, що реалізація в Запоріжжі спільних із Світовим банком екологічних проектів може принести значний позитивний досвід для всієї України.


Категорія: Оперативна інфо | Переглядів: 1120 | Додав: em
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0