Четвер, 18.04.2024, 23:25
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

       Запорізька міська екологічна громадська організація

                             



Головна » 2007 » Листопад » 6 » Екологічна комісія Запорізької міськради провела перевірку діяльності ДП "Кремнійполімер"
19:15
Екологічна комісія Запорізької міськради провела перевірку діяльності ДП "Кремнійполімер"
За оцінками фахівців, за потенційною техногенною небезпекою це підприємство посідає друге місце в області слідом за Запорізькою атомною електростанцією

"Кремнійполімер" є монополістом в Україні з виробництва силіконів. Його продукція експортується у 20 країн світу. Основний продукт забруднення довкілля – хлороводень.
Як з'ясували члени комісії завод вже виконав план заходів передбачених для цього підприємства Програмою виходу м. Запоріжжя з екологічної кризи на період 2001-2011 років.
Представники підприємства стверджують, що обсяги викидів у атмосферне повітря зменшились сьогодні становлять близько 450 тонн на рік. Гранично ж допустимий рівень для потужностей визначений у 700 тонн на рік.
Крім цього, вдосконалена система очищення стічних вод. На "Кремнійполімері" використовується біохімічна очистка. За словами начальника відділу захисту навколишнього середовища ДП "Кремнійполімер" Лариси Сандалової, завдяки використанню біохімічного очищення стічних вод вдалося на 35 % зменшити обсяги стоків на шламонакопичувач ВАТ "Запроріжсталь".
Витрати ДП на природоохоронні заходи становлять більше 3% від загальних витрат на виробництво. Втім, за словами голови постійної екологічної комісії міськради Людмили Завгородньої, хоча всі заплановані заходи підприємством виконані, цілком реально досягти запровадження закритого циклу використання води, тоді викиди до Дніпра можна припинити.

Ксенія Тюрикова
Категорія: Оперативна інфо | Переглядів: 1073 | Додав: em
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0