Субота, 20.04.2024, 08:41
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

       Запорізька міська екологічна громадська організація

                             



Головна » 2007 » Жовтень » 29 » Запорізьких школярів треба евакуювати
18:03
Запорізьких школярів треба евакуювати
Таку думку висловили запорізькі екологи й лікарі під час проведення чергового засідання Запорізького прес-клубу. Фахівці серйозно стурбовані впливом шкідливих викидів промислових підприємств на молоде покоління

За словами завідючої відділу гігієни дітей та Запорізької обласної СЕС Тамари Дьякової, очисні споруди підприємств уловлюють в основному тільки пил. У той час як найбільш шкідливі сполуки, – окисли азоту, вуглецю, фенол, сірчані та фтористі сполуки, – викидаються без очищення.

У свою чергу, голова екологічної комісії міської ради Людмила Завгородня, вважає, що пропозиції київських фахівців винести із зони найбільшого екологічного ризику дитячі дошкільні установи, дійсно, доречні, особливо під час літніх канікул дітей. Але на питання, чи не краще підприємствам переглянути свою природоохоронну політику, Людмила Іванівна відповіла лаконічно: „Ми повинні розуміти, що це підприємства регіону, які наповнюють бюджет. Але якби вони навіть виконали те, що написано в програмі, повірте що й повітря і здоров'я наших мешканців стали б набагато краще”.

Ксенія Тюрикова
Категорія: Оперативна інфо | Переглядів: 997 | Додав: em
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0