Четвер, 25.04.2024, 06:52
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

       Запорізька міська екологічна громадська організація

                             



Головна » 2007 » Жовтень » 26 » Більше 30% захворювань дітей викликано поганою екологією
00:10
Більше 30% захворювань дітей викликано поганою екологією
Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) уперше випустила доповідь "Принципи оцінки ризиків для здоров'я дітей, пов'язаних із впливом хімічних речовин" із серії "Критерії гігієни навколишнього середовища"

У виданні висвітлюється особлива чутливість дітей до шкідливого впливу хімічних речовин у різні періоди їхнього розвитку. Особлива увага приділена тому факту, що для здоров'я дітей має значення не тільки інтенсивність впливу хімічних речовин, але й стадія розвитку організму під час такого впливу.

Використовуючи наукові принципи, пропоновані в цьому документі для оцінки ризиків впливу навколишнього середовища на дитяче здоров'я, працівники сфери охорони здоров'я і дослідники одержать можливість захистити дітей всіх віків.
Забруднюючі речовини в повітрі й воді, пестициди в харчових продуктах, свинець у ґрунті та багато інших факторів навколишнього середовища, що впливають на тендітний організм зростаючої дитини, можуть викликати або збільшити хвороби, а також призвести до проблем у розвитку. Більше 30 % хвороб дітей викликано факторами навколишнього середовища, відзначається в доповіді.

Більше інших страждають діти, позбавлені уваги, які не одержують достатнього харчування та чистої питної води, що живуть у нездоровій домашній обстановці і які мають обмежений доступ до медичної допомоги та освіти. Кожна п'ята дитина з найбідніших районів світу не доживає і до п'яти років, головним чином, через хвороби, пов'язаних з навколишнім середовищем.

Ця робота була проведена Консультаційною групою з 24 наукових експертів, що представляють 18 держав. По закінченні доробки, текст доповіді був розісланий по контактних пунктах у різних країнах для вивчення й коментарів, а також розміщений на веб-сайті Міжнародної програми ВООЗ з хімічної безпеки (IPCS) для зовнішнього вивчення і коментування протягом двох місяців.

За матеріалами http://www.ami-tass.ru/


Категорія: Еко-дайджест | Переглядів: 1364 | Додав: em
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0