Вівторок, 23.04.2024, 22:27
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

       Запорізька міська екологічна громадська організація

                             



Головна » 2007 » Жовтень » 22 » Створення нового полігону для побутових відходів в Запоріжжі під питанням
19:25
Створення нового полігону для побутових відходів в Запоріжжі під питанням
Мешканці Верхньої Хортиці виступають проти створення на території селища Сонячне нового звалища побутових відходів. Як стверджують місцеві жителі, новий полігон буде розташований біля їхніх будинків і завдасть шкоди екології. Крім того, нове звалище пропонують створити недалеко від історико-культурного комплексу "Запорізький дуб"

Протилежної думки дотримуються запорізькі екологи. За їхніми словами, новий полігон не завдасть шкоди екології, навпаки вирішить для Запоріжжя проблему несанкціонованого вивозу сміття і забруднення посадок не тільки обласного центру, але і Запорізького району, в цілому. Як прокоментували ситуацію в міському управлінні з питань екології, відстань від помешкань жителів Верхньої Хортиці до запланованого полігону буде перевищувати 500 метрів, а це означає, що все згідно з законом.
Але під сумнів висновки екологів ставлять не тільки мешканці Верхньої Хортиці, що вже встигли зібрати біля двох тисяч підписів проти створення нового полігону. Депутати Запорізької обласної ради теж не підтримують ініціативу виконавчої влади Запоріжжя. Не зважаючи на те, що варіант майбутнього розташування полігону на землях Сонячної селищної ради вже погоджений із Запорізькою облдержадміністрацією і депутатами Запорізької районної ради, в обласній раді вважають, що міська влада розробила не всі можливі варіанти місце розташування нового полігону. Тому відводити земельну ділянку під сміттєве звалище відмовляються.
Але запорізькі екологи відступати не збираються. На думку начальника міського управління екології Ігоря Бройде, сьогодні всі повинні стати на шлях пошуку компромісу. “Єдине правильне рішення сьогодні - звернутися до облради, одержати всі узгодження, підготувати всі документи й з ними вже виходити до людей і показувати який об'єкт з'явиться на цій території”, -- підкресли він.
Нагадаємо, після закриття звалища на Нікопольському шосе, в Запоріжжі діє лише один полігон побутових відходів, на території селища Леваневське
Категорія: Оперативна інфо | Переглядів: 1132 | Додав: em
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0