Вівторок, 23.04.2024, 09:29
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

       Запорізька міська екологічна громадська організація

                             



Головна » 2007 » Вересень » 28 » Екологічні «поради» Києва в Запоріжжі виконують на «4»
19:52
Екологічні «поради» Києва в Запоріжжі виконують на «4»
28 вересня, під час засідання природоохоронного активу Запорізької області перший заступник міністра навколишнього середовища України Святослав Куруленко дав оцінку виконання рішень засідання колегій Мінприроди органами місцевого самоврядування. На його думку, регіональні екологічні служби не використовують максимум своїх ресурсів, тому левова частка рекомендацій центру так і залишаються на папері.

Спілкування із запорізькими екологами Святослав Куркуленко провів за методом батога та пряника. Перераховуючи «слабкі місця» регіональних служб, він згадував і певні досягнення місцевих владних структур:
«У Запоріжжі одна з найбільш дієвих систем екологічного моніторингу в Україні: ви поступово виконуєте завдання, і, врешті решт, зможете проводити повний аналіз обсягів викидів шкідливих речовин, – підкреслив перший заступник міністра. – Але ви повинні більш ефективно працювати з підприємствами щодо видачі дозвільної документації».

В свою чергу, начальник Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Запорізькій області Гліб Золотарьов наголосив, що сьогодні екологічний підрозділ області працює в двох напрямках: розробляє пропозиції щодо вдосконалення законодавства та контролює виконання природоохоронних заходів. Проте сьогодні для Держуправління є декілька кризових питань: «На заводах області продовжують працювати за старими технологіями виробництва, коштів для модернізації не вистачає, – повідомив Гліб Золотарьов. – Крім того, ми маємо претензії щодо виконання керівництвом запорізьких підприємств їхніх власних екологічних програм, тому сподіваємося, що вдасться знайти взаєморозуміння без радикальних заходів».


Категорія: Оперативна інфо | Переглядів: 1112 | Додав: em
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0