Четвер, 25.04.2024, 03:12
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

       Запорізька міська екологічна громадська організація

                             



Головна » 2007 » Вересень » 27 » Керівники місцевих рад вимагають залишати екологічні гроші в міських бюджетах
19:03
Керівники місцевих рад вимагають залишати екологічні гроші в міських бюджетах
Представники запорізьких підприємств спільно з керівниками органів місцевого самоврядування під час візиту до Запоріжжя віце-прем'єра України Володимира Рибака (20 вересня) звернулися до нього з проханням посприяти змінам у законодавстві. Аби штрафи підприємств-забруднювачів спрямовувались до місцевих бюджетів.

Нагадаємо, органи місцевого самоврядування Запоріжжя і області неодноразово (останній раз – на сесії міської ради 29 серпня, коли було прийнято Звернення до Президента, Кабінету міністрів, та Верховної Ради) зверталися до Києва з пропозицією збільшити відрахування до місцевих бюджетів за викиди підприємств в атмосферне повітря.

Проте, за прогнозами, в Держбюджеті на 2008 рік, підготованим Міністерством фінансів, регіонам знову залишили тільки 10 відсотків від штрафів запорізьких підприємств. Решта перераховується до Державного бюджету.
Під час зустрічі у міськвиконкомі з представниками промислових підприємств віце-прем'єр Володимир Рибак пообіцяв розглянути проблему нарахування екологічних грошей на рівні уряду та посприяти проведенню відповідних змін через парламент.

«Екологічне питання обов'язково треба розглядати у Верховній Раді: депутати повинні визначити градацію міст, з огляду на техногенне навантаження – повідомив він. – Ми не можемо порівнювати Запоріжжя, де дуже розвинена важка промисловість, і Тернопіль. Це різні вагові категорії. А грошей із центра в Тернопіль іде більше, ніж до Запоріжжя».


Категорія: Оперативна інфо | Переглядів: 969 | Додав: em
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0