Вівторок, 23.04.2024, 14:53
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

       Запорізька міська екологічна громадська організація

                             



Головна » 2007 » Вересень » 27 » Титаномагнієвий комбінат завершив будівництво очисного комплексу
19:02
Титаномагнієвий комбінат завершив будівництво очисного комплексу
25 вересня на Запорізькому титаномагнієвому комбінаті презентували нові центральні очисні споруди підприємства. У модернізацію комбінат вклав близько 15 млн гривень

Як повідомив журналістам генеральний директор ЗТМК Владислав Телін, запуск нового очисного обладнання відбувся в рамках виконання одного з природоохоронних заходів, передбачених Програмою виходу Запоріжжя з екологічної кризи, надалі це дозволить якісно очищувати усі промислові стоки виробництва.

За оцінкою експертів, презентовані очисні споруди, виконанні на замовлення австрійською компанією, поки що єдині в Україні: вони дозволять значно знизити обсяги викидів ЗТМК в річку Дніпро. Зменшаться викиди шламу у шламонакопичувач, розташований на Запоріжжі-Лівому.
Результати реконструкції очисного комплексу, що знаходився в "замороженому" стані з 1993 року, в першу чергу відчують мешканці Заводського району міста.

«Тепер ми можемо сміливо говорити : жителі вулиць Армавірської та Билкіна нарешті забудуть про підтоплення власних помешкань». – підкреслив заступник голови Заводської районної адміністрації Володимир Мамяко.

Проте центральні очисні споруди не останній проект Запорізького титаномагнієвого комбінату: на черзі – будівництво нової газоочисного установки дільниці електролізу магнію, що забезпечить ефективну фільтрацію шкідливих викидів.


Категорія: Оперативна інфо | Переглядів: 1034 | Додав: em
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0