Четвер, 28.03.2024, 12:29
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

       Запорізька міська екологічна громадська організація

                             



Головна » 2007 » Вересень » 21 » Запоріжжя може значно скоротити споживання природного газу
19:54
Запоріжжя може значно скоротити споживання природного газу
Це стане можливим після прокладення нової теплотраси від комбінату "Запоріжсталь" до Південного мікрорайону міста. Необхідна температура теплоносія буде забезпечуватись завдяки використанню теплової енергії, що продукується виробничими потужностями ВАТ "Запоріжсталь".

Зараз почалося будівництво нової естакади, старі труби будуть замінені на нові, більшого діаметру. Також буде прокладено новий водовід.
Загалом нова теплотраса протягнеться від металургійного комбінату по вулиці Перемоги до вулиці Героїв Сталінграду, по вулицях Лепіка, Українській, Запорізькій. Траса буде вводитись в експлуатацію ділянками і згодом з'єднається в єдине ціле. Щоправда подача теплоносія розпочнеться у 2009 році.

По завершенні робіт місто суттєво знизить закупівлю природного газу бо кілька районів Запоріжжя будуть використовувати для обігріву надлишкове тепло "Запоріжсталі", яке до останнього часу просто обігрівало атмосферу. Ця схема забезпечення теплом вже успішно діє у Орджонікідзевському районі міста.

Тим часом у котельні, що обслуговує Південний мікрорайон замінено старий котел не більш економічний, що в свою чергу дозволить знизити використання газу, а отже і викиди в атмосферу.

Категорія: Оперативна інфо | Переглядів: 968 | Додав: em
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0