Четвер, 18.04.2024, 22:32
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

       Запорізька міська екологічна громадська організація

                             



Головна » 2007 » Вересень » 17 » Чи врятують політичні обіцянки запорізьку екологію?
16:51
Чи врятують політичні обіцянки запорізьку екологію?
13 вересня в Запорізькому прес-клубі реформ представники політичних партій оприлюднили пропозиції щодо поліпшення екологічної ситуації в промисловому центрі. На їхню думку зупинити екологічну кризу можна тільки за умови тісної співпраці з громадськими організаціями та мас-медіа.

Блок екологічних питань сьогодні присутній в передвиборчих агітках майже всіх учасників передвиборчої боротьби, щоправда не кожна політична сила має бажання коментувати власні обіцянки. Так, на чергове засідання прес-клубу реформ, де розглядалися екологічні питання, виказали бажання прийти тільки декілька політичних партій: представники запорізького осередку „БЮТ”, Партії Регіонів, СПУ та Партії Зелених України.

На думку представників Соціалістичної партії України, в народному господарстві екологічна політика повинна стати невід'ємною частиною економічної і науково-технічної політики. Як зазначив заступник начальника екологічної групи при Запорізькому обкому СПУ Олександр Кузнєцов, екологічну ситуацію можна поліпшити, якщо ввести контроль викидів промислових підприємств – екологічний моніторинг.

В свою чергу запорізькі представники Партії Регіонів, у вирішенні екологічних проблем закликають до спільної роботи з громадськістю та ЗМІ. „Нам потрібен спеціальний рахунок міської ради, на який би зливалися „екологічні” податки підприємств, – прокоментувала голова депутатської комісії з питань екології, депутат міської ради від Партії регіонів Людмила Завгородня. – Маючи доступ до цих грошей, ми зможемо більш ефективно вирішувати екологічні проблеми, при цьому кожну дію ми хочемо погоджувати з громадою».

Приємно здивували „бютівці”, запросивши до дискусії головного спеціаліста ВАТ „Запоріжсталь” Миколу Сіліна. „Якщо збільшимо штрафи для підприємств, то проблеми не вирішимо, – відзначив представник промислового підприємства. – Головну роботу потрібно ввести в напрямку своєчасного виконання природоохоронних заходів».

А от на думку Партії Зелених, добра поінформованість суспільства відносно екологічних питань може стати серйозною зброєю у вирішенні проблем навколишнього середовища. „Просвітницька робота з молоддю допоможе перейти до конкретних дій, – вважає представник Запорізької обласної організації Партії Зелених Катерина Луцюк. – Ми пропонуємо створити спеціалізовані учбові класи, а також проводити додаткові лекції в шкільних закладах”.

Не залишилися без слова і громадські організація. Так, до представників партій звернулася представник громадської організації „Созидание” Тетяна Столяренко. Вона запропонувала створити в місті „Центр чистих виробництв”, що буде головним консультативним пунктом для промислових підприємств. „Такий центр вже діє в Дніпропетровську і дуже вдало виконує своє завдання”, – підкреслила вона.

Ксенія Тюрікова


Категорія: Оперативна інфо | Переглядів: 1089 | Додав: em
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0