П`ятниця, 19.04.2024, 11:04
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

       Запорізька міська екологічна громадська організація

                             



Головна » 2007 » Вересень » 12 » 12.09.07. Медики б'ють на сполох: кожного запоріжця атакують центнери шкідливих речовин
16:45
12.09.07. Медики б'ють на сполох: кожного запоріжця атакують центнери шкідливих речовин
Запоріжжя належить до регіонів, де у мешканців фіксується стійке зростання захворювань ендокринної системи, системи кровообігу, шлунково-кишкового тракту, органів дихання, ріст онкологічних захворювань. Страшні діагнози медики прямо пов'язують з важкою екологічною ситуацією в місті.
Зокрема, за інформацією постійної депутатської комісії Запорізької міської ради техногенне навантаження на одного жителя міста (включно з новонародженими) складає близько 687 кілограмів шкідливих речовин.
За даними досліджень міської СЕС, на території житлової забудови районів міста перевищення гранично-припустимих концентрацій (ГПК) за зваженими речовинами , фенолом, сірковуглецем, сірководнем, двоокисом азоту, фтористому водню сягає 50 відсотків.
За умови несприятливих погодних умов концентрація шкідливих речовин збільшується в багато разів. З а словами голови екологічної комісії міськради Людмили Завгородньої. загальний канцерогенний ризик від викидів промислових підприємств становить 13 тисяч випадків на популяцію, або 186 додаткових випадків онкологічних захворювань на 100 тисяч населення, близько 14 відсотків смертності населення тільки від вдихання дрібнодисперсних часток.
Категорія: Оперативна інфо | Переглядів: 1033 | Додав: em
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0