П`ятниця, 29.03.2024, 03:32
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

       Запорізька міська екологічна громадська організація

                             



Головна » 2007 » Вересень » 12 » 12.07.09. Запоріжці не можуть добитися від промислових підприємств реальних дій
16:41
12.07.09. Запоріжці не можуть добитися від промислових підприємств реальних дій
Друге пленарне засідання громадських слухань, присвячених проблемам довкілля, відбулося 4 вересня у Культурно-діловому центрі "Байда".
Шляхи вирішення проблеми важкого техногенного навантаження екологічні активісти шукали у діалозі з представниками місцевої влади: представники промислових підприємств цього разу зустріч зігнорували.
Учасників слухань це анітрохи не збентежило. Зрештою, всі були готові до такого ставлення з боку промисловців. За їх відсутності розмова вийшла не менш конструктивною. Наприклад, президент Запорізької міської організації інвалідів "переможемо рак" Зінаїди Гальчинської, варто звернути увагу і на вплив самих мешканців міста на екологічну ситуацію. "Ми самі, власними руками нищимо довкілля. Погляньте на санітарно-гігіенічний стан міста. На купи сміття, які ми лишаємо після себе у місцях відпочинку. Як молодь ставиться до зелених насаджень… Ми самі засмічуємо рідне місто", – обурювалась пані Гальчинська.
Голова екологічної комісії облради Олег Сквирський звернув увагу співрозмовників на те, що попри природоохоронні заходи, якісного покращення стану води й повітря не відбулося. За словами пана Сквирського, жодна з цільових екологічних програм облради не виконана. А відсутність на слуханнях представників промислових підприємств він назвав промовистим свідченням "прагнення" до діалогу з боку керівництва заводів.
Єдиної думки дійшли учасники слухань щодо несправедливого розподілу т.зв. екологічного фонду. Кошти, що їх сплачують підприємства за забруднення довкілля мають спрямовуватись до місцевих бюджетів, а не перераховуватись до Києва.
Категорія: Оперативна інфо | Переглядів: 940 | Додав: em
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0