П`ятниця, 29.03.2024, 15:55
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

       Запорізька міська екологічна громадська організація

                             



Головна » 2013 » Грудень » 29 » Запоріжці навчалися у Зимовій школі ВЕГО "МАМА-86"
09:33
Запоріжці навчалися у Зимовій школі ВЕГО "МАМА-86"
З 20 по 22 грудня в готелі «Театральний» міста Запоріжжя відбувалася інтеграційно-навчальна школа Всеукраїнської екологічної громадської організації «МАМА-86». Слухачами школи були громадські активісти - представники регіональних осередків ВЕГО «МАМА-86» з міст Запоріжжя та Луганську. 

У якості тренерів Зимової школи виступили Зоряна Міщук, виконавчий директор ВЕГО «МАМА-86», Роман Шутов , менеджер з інституційного розвитку ВЕГО «МАМА-86». В ході Школи розглядалися питання розвитку громадянського суспільства, роботи у донорському середовищі та основ проектного менеджменту.

У заході також прийняли участь авторитетні лідери третього сектору міста Запоріжжя – голова координаційної ради Всеукраїнського екологічного руху «Хортицький форум», Олександр Багін та голова громадської організації «Укрпростір», Микола Колодяжний. Вони розповіли про досягнення та досвід організацій щодо виконання проектів.    

Від дитячо-юнацької екологічної організації «Республіка Мрія» ЗНВК №19, яка з листопада 2013 року набула статусу асоційованого члену мережі ВЕГО «МАМА-86», професійний рівень підвищували вісім педагогів-керівників екологічних підрозділів: Єлькін А.В., Старова І.В., Кожокар Л.Д., Погорєлова Н.Ф., Давиденко Т.П., Єрмоліна О.В., Рублевська Н.М., Щербакова В.О.. 

Тренери зосереджували увагу слухачів на інструментах діяльності НУО. Відбулися освітні сесії з визначення суспільної проблеми та цілей діяльності НУО, обговорювалися особливості проектного менеджменту, питання сутності та циклів проектів.

Великий інтерес слухачів викликали питання планування проектної діяльності, визначення ресурсів, бюджету проекту та фандрайзингу. Адже всі слухачі в рамках власних природоохоронних ініціатив та в процесі екологічного просвітницького процесу вже реалізовували проекти і при цьому відчували дефіцит необхідних компетенцій.

Цікавими були сесії, присвячені донорському середовищу, співпраці НУО та донорів, пошуку та залученню донорського фінансування. Слухачі дізналися про вимоги грантоутворюючих організацій щодо постановки мети, формулювання завдань та структурування проектної пропозиції , що варто писати, а чого уникати в описі центральної проблеми.

Крім того, практична частина тренінгу передбачала виконання учасниками вправ з побудови робочого плану, визначення очікуваних результатів та їх життєздатності. 

Всі слухачі Зимової інтеграційно-навчальної школи отримали престижні сертифікати учасників тренінгу Всеукраїнської екологічної громадської організації «МАМА-86». 

Школа стала можливою завдяки фінансовій підтримці Шведської агенції з міжнародного розвитку (SIDA).










Категорія: Оперативна інфо | Переглядів: 537 | Додав: mech | Теги: МАМА-86-Запоріжжя, МАМА-86
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0