Вівторок, 23.04.2024, 19:07
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

       Запорізька міська екологічна громадська організація

                             



Головна » 2016 » Квітень » 24 » Відбулося засідання тендерної комісії - рухаємось до безпечної питної води
19:42
Відбулося засідання тендерної комісії - рухаємось до безпечної питної води

20 квітня 2016 року, у середу, у приміщенні Запорізького НВК №19 (Військбуд, 13) в рамках плану дій з впровадження першочергових заходів з забезпечення безпеки питної води Міська екологічна громадська організація (МЕГО) «Мама-86-Запоріжжя» з метою експертної оцінки техніко-комерційних пропозицій на впровадження технологічної схеми доочистки питної води у будівлях Запорізького НВК №19 після оголошення тендеру (15 березня - 15 квітня 2016 року) провела засідання тендерної комісії. 

До тендерної комісії увійшли представники робочої групи з розробки першого в Запоріжжі Плану забезпечення безпеки води, фахівці у сфері водопровідних комунікацій, медичні працівники, представники загальношкільної ради, батьківської громадськості, адміністрації навчального закладу. 

В ході засідання був розглянутий зміст тендерних пропозицій, заповнювалася порівняльна таблиця переваг, обговорювалися питання пуско-наладочних робіт, забезпечення безперебійної роботи обладнання, системного обслуговуння, ресурсного забезпечення. 

Раніше повідомлялося, що Запорізький навчально-виховний комплекс №19 є цільовою громадою регіонального Пілоту мережевого проекту "Забезпечення рівного права на воду і санітарію" ВЕГО "МАМА-86". У 2015 році та на початку 2016 року тут здійснювався незалежний громадський моніторинг якості води "на крані". В результаті лабораторних досліджень, які проводилися лабораторією Запорізької обласної санітарно-епідеміологічної служби та лабораторією Інституту громадського здоров'я ім. О.М. Марзєєва Національної академії медичних наук України, було виявлено перевищення вмісту у воді за показниками окислюваність, залізо і хлорорганіка.

Установка систем доочистки питної води (додаткові бар'єри) дозволить поліпшити доступ до безпечної води для учнів і працівників школи-комплексу. А це понад 1200 осіб.
Створення трьох центрів безпечної води в школах і дитячих садках (Военстрой, 13, Авраменко, 11, Мікояна, 6-А) планується найближчим часом.

Міська екологічна громадська організація "Мама-86-Запоріжжя" щиро дякує учасникам тендеру на впровадження технологічної схеми доочистки питної води та повідомляє про наступне: 

Згідно рішення тендерної комісії переможцем на впровадження технологічної схеми додаткових бар'єрів визнано підприємство, яке запропонувало найбільш оптимальне для замовника рішення. Це підприємство: Науково-виробниче об'єднання "Дігідрол"​. 

"Дігідрол" пропонує встановити автоматичні установки для фільтрації води у будівлях Військбуд, 13, Авраменко, 11, Микояна, 6-А. Кожна установка вартістю 725 доларів США. Надається гарантія строком на 12 місяців. Здійснюється доставка, монтаж, пусконаладочні роботи, навчання персоналу, гарантійне та післягарантійне обслуговування.
Навчальний заклад бере на себе забов'язання своєчасно оплачувати заміну картриджів та капилярних мембран ультрафільтрації.

Нагадуємо, що запорізькі заходи в рамках національного мережевого проекту "Забезпечення рівного права на воду і санітарію" Всеукраїнської екологічної громадської організації "МАМА-86" здійснюються за фінансової підтримки Шведського агентства з міжнародного розвитку та співробітництва - Sida. 

Категорія: Оперативна інфо | Переглядів: 483 | Додав: mech
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0