Середа, 24.04.2024, 02:49
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

       Запорізька міська екологічна громадська організація

                             



Головна » 2007 » Грудень » 17 » Відбулось чергове засідання робочої групи по впровадженню у Запоріжжі методів оцінки ризиків для населення
21:33
Відбулось чергове засідання робочої групи по впровадженню у Запоріжжі методів оцінки ризиків для населення

14 грудня у Запорізькому міськвиконкомі відбулось чергове засідання робочої групи по впровадженню у Запоріжжі методів оцінки ризиків для населення.

У роботі засідання взяли участь співробітники Інституту гігієни та медичної екології ім. О.М. Марзєєва АМН України який впродовж трьох років веде дослідження у Запоріжжі, зокрема, Олена Турос, Олег Картавцев, експерт Центру медико-екологічних проблем та оцінок ризиків,завідуюча лабораторією гігієни атмосферного повітря та оцінок ризиків, начальник управління з питань екології Запорізької міської ради Ігор Бройде, Олексій Слензак, старший координатор проектів сектору охорони довкілля Світового банку в Україні, Ганна Голубовська-Онісімова, експерт проекту, Володимир Грищенко, перший заступник міського голови Запоріжжя, Людмила Завгородня, голова постійної депутатської комісії з питань екології Запорізької міськради, Надія Севальнєва, начальник міського управління охорони здоров'я, представники громадських екологічних організацій

Метою діяльності робочої групи є впровадження у Запоріжжі системи рейтингування та ефективності природоохоронної діяльності підприємств та розкриття відповідної інформації для населення. Як відомо, пілотний проект за підтримки Світового банку вже впроваджується у Львівській області.
На засіданні зазначалось, що рейтингуваня може бути успішно використане для зниження рівня промислового забруднення. Про це свідчить досвід низки країн.
Метою рейтингування та оприлюднення інформації щодо охорони довкілля (PRIDE) є стимулювання зниження забруднення атмосферного повітря з наголошенням на забруднювачі, які можуть створювати найбільший ризик для населення. Рейтингування є мало затратним інструментом екологічного менеджменту, який створює стимули для зниження рівня забруднень та заохочення підприємств, які знижують свій вплив на забруднення довкілля.
Рейтинг ефективності природоохоронної діяльності буде визначатися на основі т.зв. ключових індикаторів. Зокрема:
- інформацію щодо викидів забруднювачів та щодо зниження цих викидів;
- інформацію, щодо впливу на довкілля (включно з інформацією про аварії та порушення, які призвели до забруднення навколишнього середовища);
- інформацію щодо екологічного менеджменту на промислових підприємствах.
Оскільки однією з першочергових проблем Запоріжжя є забруднення атмосферного повітря, то пропонується для кожного підприємства виокремити індикатори інтенсивності викидів кількох основних речовин, що забруднюють повітря.

Категорія: Оперативна інфо | Переглядів: 1247 | Додав: em
Всього коментарів: 1
0
1) Putjatin (10.02.2009 03:19) [Материал]
Благодарствую!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0