Четвер, 28.03.2024, 18:02
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

       Запорізька міська екологічна громадська організація

                             



Головна » 2007 » Грудень » 15 » Конференція ООН з питань клімату прийняла Балійську „дорожню карту”
17:09
Конференція ООН з питань клімату прийняла Балійську „дорожню карту”
Конференція ООН з питань зміни клімату, що проходила на індонезійському острові Балі протягом двох тижнів, у суботу прийняла Балійскую „дорожню карту”. Цей документ являє собою загальну програму переговорів держав світу з метою прийняття до 2009 року нового міжнародного документа з боротьби зі змінами клімату, покликаного замінити собою Кіотський протокол, термін дії якого минає 2012 року. Однак, для обговорення і ратифікації парламентами світу „спадкоємця Кіото” знадобиться не менш трьох років, вважають в ООН

Вирування пристрастей на Балійській конференції було настільки високим, а розмаїтість думок її більш ніж 200 учасників було настільки широким, що вона не змогла завершити свою роботу в запланований термін і „перепрацювала” зайву добу. Генеральному секретареві ООН Пан Гі Муну довелося в суботу ранком терміново повернутися на Балі, щоб особистим авторитетом впливати на делегатів і спонукати їх знайти взаємоприйнятий компроміс.
Балійська конференція розпадалася на сотні подій, у яких брали участь понад 11 тисяч представників майже 200 країн світу і великої кількості міжнародних організацій. Вона містила в собі 13-у конференцію країн-учасниць Рамкової конвенції ООН зі зміні клімату (в ній беруть участь 192 держави світу), третю зустріч сторін, що підписали Кіотський протокол (його ратифікували 174 країни), а всього – більш 800 заходів.
За повідомленнями РІА Новости




Категорія: Оперативна інфо | Переглядів: 1496 | Додав: em
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0