П`ятниця, 29.03.2024, 09:21
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

       Запорізька міська екологічна громадська організація

                             



Головна » 2007 » Листопад » 27 » Якість питної води в Запоріжжі покращиться
19:17
Якість питної води в Запоріжжі покращиться
У Запоріжжі продовжується масштабна реконструкція очисних споруд, термін роботи яких вже перевищив 50 років. Нова система очищення будується не тільки для Запоріжжя. Сусідні міста, розташовані вниз за течією Дніпра (Херсон, Миколаїв), теж відчують полегшення: стоки запорізької каналізації більше не забруднюватимуть води Дніпра. Після реконструкції ЦОС – 1 в нашому місті і в цих регіонах значно покращиться якість питної води

Вже сьогодні в ремонтні роботи очисних споруд вже вкладено 90 мільйонів гривень, повідомляють в Запорізькому міськвиконкомі. З них 75 мільйонів гривень – це кредитні кошти Європейського банку реконструкції і розвитку, півтора мільйона гривень – з обласного екофонду, шість з половиною мільйонів гривень – з бюджету розвитку міста та шість мільйонів гривень – субвенція Державного бюджету.
За словами керівника проекту реконструкції ЦОС-1, Озера Йілдиріна (Туреччина), фахівці турецької фірми «Гідротек-догуш» вкладуться в поставлені терміни – до середини грудня цього року. Сьогодні на майданчику працює 207 фахівців.
Як розповів директор КП «Водоканал» Анатолій Шинкар, в планах підприємства – до червня наступного року закінчити реконструкцію ЦОС – 2. Вартість цього об'єкту – вісім мільйонів гривень, половина з яких вже освоєна. Ще одне завдання, яке ставлять представники міської влади – провести заміну всієї водогінної системи, по якій вода надходить до житлових будинків Запоріжжя.


Категорія: Оперативна інфо | Переглядів: 1062 | Додав: em
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0