П`ятниця, 29.03.2024, 01:55
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

       Запорізька міська екологічна громадська організація

                             



Головна » 2007 » Листопад » 23 » Запорізькі школярі знають, як вирішити екологічні проблеми регіону
18:17
Запорізькі школярі знають, як вирішити екологічні проблеми регіону
20 листопада в актовому залі школи №19 в рамках проекту «Екополіс» «Стратегія успіху», ініційованим екологічними та громадськими організаціями регіону, відбулася презентація дитячих екологічних проектів

Кожна команда-учасник створила цікавий і актуальний проект, наприклад, команда «Тінейджери» запропонували зробити відвідання острову Хортиця платним, а на зароблені кошти поступово відновлювати флору та фауну та охороняти історичну землю. В найближчих планах юнаків, за підтримки Інституту екології і краєзнавства «Запорозький Край», звернутися з відповідною пропозицією до керівництва Національного заповідника Хортиця.
Команда «Персики» звернула увагу на проблему сміття. Школярі презентували фотознімки, зроблені в різних районах міста та запропонували провести акцію на острові Хортиця. Крім того, молоді активісти висунули ідею закріплення за кожним будинком в Запоріжжі територію, яку будуть регулярно прибирати мешканці цього будинку.

Команда «Вікторія» підняла проблему водних ресурсів Запоріжжя. Діти запропонували створити бюлетень «Жива вода», де будуть міститися цікаві факти та проблеми водних ресурсів Запоріжжя.

Зовсім новаторський проект представила команда «Пілігрими»: вони запропонували створити новий туристичний маршрут, який розповідатиме про історичні пам`ятки острова Хортиця а екскурсантам будуть подаватися цікаві факти культури та історії нашого краю.

Команда «Феміда» запропонувала проект «Екоправо», мета якого – вдосконалення екологічного законодавства та проведення інформаційних кампаній, які б заохочували людей знати та захищати свої права, особливо коли це стосується екології.

А переможцем першого туру стала команда «Ромашка», яка запропонувала проект «Наша торбинка». Школярі проаналізували склад продуктів харчування, що продаються в наших магазинах і з`ясували, які з них можна вважати екологічно чистими. Проект «Наша торбинка» передбачає інформування населення про ризики від вживання трансгенної їжі, а також емульгаторів, ароматизаторів та інших добавок.

Як запевнила координатор проекту, Аліна Бережна «Екополіс» «Стратегія успіху», пропозиції молодих екологічних діячів пилом не припадуть: кожна робота отримає право на життя. Вже протягом року згідно з метою проекту «Екополіс» «Стратегія успіху», подані дитячі екологічні проекти за підтримки Інституту екології і краєзнавства «Запорозький Край» будуть реалізовані.

Категорія: Оперативна інфо | Переглядів: 1449 | Додав: em
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0