П`ятниця, 19.04.2024, 07:39
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

       Запорізька міська екологічна громадська організація

                             



Головна » 2007 » Листопад » 21 » Парникові викиди призведуть до незворотних змін клімату на Землі
14:45
Парникові викиди призведуть до незворотних змін клімату на Землі
Міжурядова група експертів ООН по зміні клімату вважає, що клімат на Землі може різко і безповоротно змінитися через викиди парникових газів, повідомила в суботу 17 листопада телерадіомовна корпорація Бі-Бі-Сі
Зміна клімату може призвести до несподіваних і незворотних результатів, говориться в 20-сторінковій доповіді експертів, що офіційно представив 17 листопада Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун.

Документ містить три основних положення: глобальні зміни клімату дійсно відбуваються; вони на 90% обумовлені викидами парникових газів; людство може істотно скоротити їхньою ціною прийнятних для економіки витрат.
На думку експертів, якщо емісія двоокису вуглецю буде тривати в нинішньому обсязі, на якомусь етапі кількість перейде в якість, і зміни приймуть стрибкоподібний і незворотний характер.

Учені пророкують, що через 50 років середня температура на Землі підвищиться в діапазоні від 1,1 до 6,4 з половиною градусів, що призведе до повного розтоплення арктичних льодів і зменшенню площі інших льодовиків, підвищенню рівня Світового океану на 28-43 сантиметра, більше частим посухам, тропічним штормам і вимиранню деяких видів рослин і тварин.
Дані доповіді будуть обговорюватися на Всесвітній конференції ООН з клімату, що відкриється 3 грудня на острові Балі.
www.ecoportal.ru


Категорія: Еко-дайджест | Переглядів: 2610 | Додав: em
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0