Четвер, 18.04.2024, 20:34
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

       Запорізька міська екологічна громадська організація

                             



Головна » 2007 » Листопад » 21 » У Канаді забруднення повітря вплинуло на співвідношення статей
14:40
У Канаді забруднення повітря вплинуло на співвідношення статей
Забруднення повітря діоксинами призвело в ряді міст Канади до того, що там стало народжуватися більше дівчаток, ніж хлопчиків, повідомляє агентство Reuters
Дослідники з базованого в Торонто Міжамериканського центру екології та здоров'я підтвердили наявні наукові дані про те, що погіршення екологічної ситуації може вплинути на співвідношення статей.
При цьому вони встановили, що це відбувається навіть тоді, коли джерело забруднення перебуває на значному віддаленні від населеного пункту.
У ході дослідження підтвердилася й інша небезпечна властивість діоксинів – викликати ризик захворювання раком.
В опублікованій доповіді говориться, що в нормі процентне співвідношення новонароджених хлопчиків і дівчаток повинно становити 51:49. Однак у канадських містах, розташованих неподалік від нафтопереробних підприємств, целюлозо-паперових комбінатів або металургійних заводів, на кожні 46 хлопчиків народжується 54 дівчинки.
"Якщо чисельне співвідношення статей порушується, і ви хочете знати причину цього, шукайте джерело діоксину", – говорить керівник дослідницької групи Джеймс Арго.
"У кожному з тих міст, де розташовані ці підприємства, була відзначена більше висока ймовірність народження дівчинок", – сказав Д.Арго.
Згідно отриманих даних, дисбаланс статей і небезпека для здоров'я людей виникає, якщо вони проживають у радіусі 25 км від джерела забруднення. Це в п'ять разів більше, ніж уважалося дотепер.
Діоксини – токсичні речовини. У Канаді їхнім джерелом є не тільки промислові підприємства. Діоксини попадають у довколишнє середовище також у результаті спалювання побутових і медичних відходів, палива, деревини й виробництва електроенергії.
http://www.new-garbage.com


Категорія: Еко-дайджест | Переглядів: 1325 | Додав: em
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0