Четвер, 28.03.2024, 10:53
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

       Запорізька міська екологічна громадська організація

                             



Головна » 2007 » Листопад » 3 » В Запоріжжі прогресують інфекційні захворювання
13:42
В Запоріжжі прогресують інфекційні захворювання
Загальна інфекційна захворюваність у регіоні збільшилась на 4,4 відсотка у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, повідомляють в Запорізькій обласній державній адміністрації.

Так, у жовтні зареєстровано спалах гострої дизентерії Зонне у школі-інтернаті №3 Запоріжжя, причиною якого стала низка порушень санітарно-гігієнічного режиму на харчоблоці та недоліки у роботі медперсоналу школи-інтернату.
Тенденція до зростання захворюваності на бацилярний туберкульоз легень зберігається в містах обласного підпорядкування і 12 сільських районах. На 27 відсотків у порівнянні з аналогічним періодом 2006 року зріс рівень захворюваності на запущені форми туберкульозу. Зареєстровано вісім випадків лептоспірозу, один хворий у Мелітополі помер. Неблагополучною у звітному періоді була епідситуація з холери. Діагноз СНІДу встановлено 84 особам проти 73 за аналогічний період минулого року.

Проте, як повідомили на останній колегії санітарно-епідеміологічної служби Запорізької області, робота з контролю за функціонуванням сезонних об'єктів і заходів проведена в області на високому рівні. Незважаючи на важкі кліматичні умови в літній період, не допущено епідускладнень, спалахів кишкових захворювань і отруєнь будь-якої етіології, пов'язаних з роботою об'єктів. Захворюваність населення гельмінтозами набула явної тенденції до зниження, як і захворюваність дітей на ентеробіоз.

Ксенія Тюрикова
Категорія: Оперативна інфо | Переглядів: 1112 | Додав: em
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0