Середа, 24.04.2024, 05:32
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

       Запорізька міська екологічна громадська організація

                             



Головна » 2007 » Жовтень » 26 » 40% смертей зумовлені екологічними проблемами
23:50
40% смертей зумовлені екологічними проблемами
Забруднена вода, повітря та ґрунт спричиняють загибель 40% відсотків людей в усьому світі
Такого висновку дійшли дослідники Корнелльського університету (Великобританія). За швидким поширенням епідемій стоять насамперед екологічна криза та ріст населення. Вплив обох факторів призвів до того, що від нестачі їжі та різноманітних захворювань страждає близько 3.7 млрд. людей.

Девід Піментел (David Pimentel), професор екології та сільськогосподарських наук Корнелльського університету, та група аспірантів вивчали дані більш ніж 120 наукових публікацій, присвячених питанням впливу росту населення, голоду, забруднення навколишнього середовища на тенденції поширення хвороб. Результати їхнього дослідження були опубліковані в електронній версії журналу Human Ecology і вийдуть друком у грудні цього року.

«Сьогодні у нас виникли серйозні проблеми з використанням природних, земельних та енергетичних ресурсів, а це в свою чергу позначилося на виробництві харчових продуктів та спалахах захворювань, – говорить Піментел. – З усього населення планети (6.5 млрд. чол.) 57% людей потерпають від нестачі їжі, порівняно з 20% у 1950 році (коли населення складало 2.5 млрд. чол.)». Недостатнє харчування є не лише прямою причиною щорічної загибелі 6 млн. дітей, але й робить людей більш вразливими до гострих респіраторних інфекцій, малярії та інших небезпечних хвороб. Серед найбільш вагомих факторів людської смертності в дослідженні зазначені наступні:
– Переповненість жителями міських районів та відсутність належних санітарних умов;
– Нестача чистої питної води. 80% усіх інфекцій потрапляють до організму разом з водою. Забруднення водних джерел сприяє поширенню малярійних москітів (від малярії щороку гине від 1.2 до 2.7 млн. людей);
– Забруднення повітря. Від хвороб, спричинених забрудненим повітрям та хімікатами щороку в світі помирає 3 млн. людей. Лише в США до навколишнього середовища з підприємств потрапляє 3 млн. тонн токсичних речовин;
– Забруднення та ерозія ґрунту.

За матеріалами Cornell University http://www.news.cornell.edu


Категорія: Еко-дайджест | Переглядів: 1377 | Додав: em
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0