Четвер, 18.04.2024, 01:43
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

       Запорізька міська екологічна громадська організація

                             



Головна » 2007 » Вересень » 13 » 12.09.07. Забруднювачів запорізького повітря викликали "на килим"
15:44
12.09.07. Забруднювачів запорізького повітря викликали "на килим"
Напередодні чергової сесії Запорізької обласної ради, в порядку денному якої стояли екологічні питання, в обласному центрі відбулися громадські екологічні слухання. До розмови були запрошені представники екологічної громадськості, депутати обласної і міської рад, представники промислових підприємств.
На думку члені в постійної комісії з питань екології та природокористування облради громадські слухання – це практично єдина можливість у відкритому режимі налагодити діалог з головними забруднювачами довкілля у Запоріжжі.
У 2006 році запорізькі промислові підприємства викинули в атмосферу більше 260 тис тонн забруднюючих речовин.
Тим не менше, знизити кризові показники все ж таки можливо. Але для цього потрібна спільна робота з промисловими гігантами, вважають запорізькі екологи. Однак керівництво заводів не поспішає модернізувати виробництво і виконувати заходи природоохоронних програм.
За словами керівника державної екологічної інспекції у Запорізькій області Сергія Федоренка, доки заводи сплачують за викид у атмосферу тонни СО2 три гривні, ситуація не зміниться. "Єдиний спосіб покращити становище – збільшити плату за забруднення довкілля", – заявив пан Федоренко.
Голова постійної комісії з питань екології обласної ради Олег Сквирський наполягав на тому, що термін виконання природоохоронних заходів можуть змінюватися лише у виняткових випадках. "І лише за умови, коли в угодах підприємства з органами місцевої влади будуть чітко зазначені строки виконання, приміром, 2 роки. Обов'язково має зазначатись ступінь відповідальності", – вважає пан Сквирський.
Категорія: Оперативна інфо | Переглядів: 1031 | Додав: em
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0